Ο ιδρυτής

Έχω εργαστεί επί 24 χρόνια και στις δύο πλευρές του ποταμού: στις επιχειρήσεις και στην πολιτική. Στα νιάτα μου, δούλεψα και στις πωλήσεις και την έρευνα αγοράς.

Υπηρέτησα από θέση ευθύνης τη Βουλή των Ελλήνων. Στη δημιουργικότερη περίοδό της. Με πάθος, αφοσίωση και αποτελεσματικότητα. Μάθημα ζωής και απόθεμα γνώσεων και πείρας για τη συνέχεια. Δεν ζει κανείς δεύτερη τέτοια εμπειρία στην καριέρα του…

Όσα δεν φέρνει η ώρα, τα φέρνει η στιγμή… Εντελώς τυχαία, βρέθηκα να εργάζομαι ως στέλεχος Εταιρικών Υποθέσεων στην Παπαστράτος, θυγατρική εταιρεία της Philip Morris International. Για να ακολουθήσει η μετοίκηση σε «νέες πολιτείες»: Βρυξέλλες και, εν συνεχεία, Παρίσι. Στέλεχος πάντοτε της PMI, τη μια επί των Ευρωπαϊκών Υποθέσεων (στις Βρυξέλλες) και την άλλη, ως επικεφαλής των Εταιρικών Υποθέσεων και μέλος του Δ.Σ. μιας από τις μεγαλύτερες θυγατρικές της PMI ανά τον κόσμο (Παρίσι).

Ένας κύκλος έκλεισε έτσι αισίως, ύστερα από 24 χρόνια, και σήμερα στρέφομαι, με «επικίνδυνη» ωριμότητα και εμπειρία πια…, σε νέους ανοιχτούς ορίζοντες, στη συμβουλευτική μεγάλων επιχειρήσεων και οργανισμών, στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Ιδιαίτερη έννοια έχω για την προβολή της Ελλάδας ως ελκυστικού επενδυτικού προορισμού, την υποβοήθηση των σχέσεων των ξένων επιχειρήσεων με κρίσιμους εταίρους στην Ελλάδα, καθώς και την ανάδειξη και αξιοποίηση των Ελλήνων που διαπρέπουν στο εξωτερικό.

Για όσους δε έχουν ενδιαφέρον για τις σπουδές μου, σπούδασα Οικονομικές Επιστήμες και Διοίκηση Επιχειρήσεων και απέκτησα μεταπτυχιακό δίπλωμα στο Εφαρμοσμένο Μάρκετινγκ στη Γαλλία (Aix-en-Provence).

Είμαι, τέλος, περήφανος για την ίδρυση δύο σημαντικών Δικτύων Ελλήνων στελεχών του ιδιωτικού τομέα στις Βρυξέλλες και στο Παρίσι (ΑΡΓΩ – ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΩΝ ΒΡΥΞΕΛΛΩΝ και ΑΡΓΩ – ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΡΙΣΙΟΥ).


Ανδρέας Γιαννόπουλος
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.